מעבר לקיום יחסי מין, נדרשות כמה פעולות פשוטות. נטילת חומצה פולית על ידי האישה מומלצת לכל אורך תקופת הפוריות שלה, ועל אחת כמה וכמה שלושה חודשים לפחות לפני ההריון ועד ללידה. רצוי שהאישה תעקוב אחר המחזור החודשי שלה וימי הביוץ, כאשר תמצאו ערכות ייעודיות ודרכים אחרות להעריך את ימי הביוץ.

חשוב שהאישה ובן זוגה יבצעו בדיקות סקר גנטיות, ומומלץ שגם בדיקת סקר נוגדנים למחלת האדמת.

החשיבות של בדיקות תקופתיות אצל רופאת נשים כללית היא בעיקר מניעתית, כלומר, לאבחן מוקדם ככל האפשר מצבים ובעיות המופיעים באיברי המין של האישה ובשדיה – אבחון מהיר ומדויק יקל מאוד על הטיפול. רבים ימליצו לבקר אצל רופאת נשים באופן תקופתי לכל אורך תקופת הפוריות, אם כי סוג הבדיקות ותדירותן עשויה להשתנות בהתאם לגיל האישה, להיסטוריה הרפואית שלה, למצב הגוף ועוד.

בין הבדיקות המרכיבות את המעקב השגרתי אצל רופאת נשים ניתן למנות בדיקת מישוש ידנית, בדיקת שד, בדיקת פאפ לבחינת משטח צוואר הרחם ועוד. אצל הרופאה ניתן לקבל ייעוץ בשלל נושאים, החל משימוש באמצעי מניעה ועד לטיפולים רלוונטיים לתופעות גיל המעבר.

בעיית פוריות היא מצב בו בני זוג שמקיימים יחסי מין באופן סדיר במשך 12 חודשים לפחות במהלך תקופת הפוריות של האישה, בלי להשתמש באמצעי מניעה, אינם מצליחים להיכנס להריון. כאשר גילה של האישה הוא 35 ומעלה, בעיית פוריות תוגדר כך לאחר חצי שנה של חוסר הצלחה להיכנס להריון.

בעיות פוריות עלולות להיגרם עקב גורמים הנוגעים לאישה (כשליש מהמקרים), לגבר (כשליש מהמקרים) או לשניהם (כ-15-10%). בשאר המצבים, המקור הספציפי לקושי להרות אינו ידוע.

לכל אוכלוסייה יש את הסיכונים הרלוונטיים עבורה. אצל האישה גורמים שכיחים לבעיות פוריות הם גיל, נזק שנגרם לחצוצרות, שיבושים הורמונליים בתהליך הביוץ, בעיות בצוואר הרחם או במבנה הרחם, תסמונת אנדומטריוזיס במסגרתה רירית הרחם גדלה ויוצאת מחוץ לרחם ועוד.

גם כאשר בני זוג מוגדרים כסובלים מבעיית פוריות, ייתכן מצב בו הם יצליחו להיכנס להריון באופן ספונטני תוך פרק זמן מסוים. עם זאת, במצבים הדורשים התערבות רפואית עקב הגורם לבעיית הפוריות, או כאשר בני הזוג מעוניינים "לקצר תהליכים", ניתן לפנות לכיוון של טיפולי פוריות.

ישנו ארסנל שלם של טיפולי פוריות ושלבים בתהליך, לרבות הזרעות תוך רחמיות, הפריות מלאכותיות, טיפולים הורמונליים והזרעה, תרומות זרע, שאיבת ביציות, הקפאת עוברים או ביציות ועוד. כדי להתאים טיפול חשוב לבצע אבחון מקיף של האישה או הגבר (לעיתים שניהם) ולעמוד על הגורמים האפשריים לחוסר הפוריות.

לא. בלי קשר לטיפול הספציפי עליו מתבססים, לגוף האישה יש עדיין את הרצונות שלו. אי אפשר להעריך מראש מתי האישה תוכל להיכנס להריון, וגם האם הטיפול הנבחר יצליח עבורה בכל מאת האחוזים. חשוב לכן להיעזר במידה לא מבוטלת של סבלנות, ובכל מקרה לשמור על אורח חיים בריא, פעיל ומאוזן ככל האפשר במהלך כל התקופה.

מספר זה הינו מספר וירטואלי, שהוא חלק משירות תוכן המופעל על ידי זאפ גרופ בע"מ ומפנה את המתקשר לבית העסק.
משתמש העושה שימוש במספר הווירטואלי, מסכים כי החברה תהא רשאית לשמור את מספר הטלפון ממנו התקשר, לכלול אותו במאגר מידע או ליצור באמצעותו קשר עם המשתמש, וכן כי המספר עשוי להשתנות מעת לעת.

מספר הטלפון הרגיל של בית העסק הוא
053-4239395

מרפאת הפוריות של ד"ר פולינה אוסטרובסקי​

צרו קשר

כתובת: שד' לנטוס טום 26, נתניה, בניין B קומה ראשונה
שעות פעילות:
ימים א', ד' 16:00 – 19:00
יום ו' 8:00 – 13:00

דילוג לתוכן